Loek Grootjans: Lezing ‘Publieke Werken’

Loek Grootjans is een systeemdenker.
Hij begon eind jaren tachtig als schilder van louter monochrome schilderijen.
In 1998 ontruimde Loek Grootjans zijn atelier en haalde hij alle restjes verf, tot het laatste spatje van de vloer. Hij verzamelde deze verfschilfers in een petrischaaltje en gaf het de titel The Final Remains of a contemporary monochrome Painter.

Loek Grootjans verzamelde voor zijn daaropvolgende project Storage for Distorted Matter (2008 tot heden) bijna alles: flessen met sporen van grootmeesters, grond waarop Vincent van Gogh werd geboren, het licht dat Piet Mondriaan voor het eerst zag toen hij in Domburg aankwam… Zo slaat Grootjans het leven op, maar confronteert hij ons (en zichzelf uiteraard) tegelijkertijd met de onmogelijkheid hierin werkelijk te slagen.

BK050, werkplaats beeldende kusnt
Groningen 9701 BP
20 November 2013, 20:00 tot 22:00

‹ Back