Jantien Jongsma review

Benno Tutein Nolthenius wrote a review on Jantien Jongsma’s work ‘Love is in the air’ at the Diepenheim Drawing Centre:

Op deze ‘oude Koninginnedag’ mag gedanst worden. Deze tekening lijkt wel een buitenlands tafereel van volksdansen tijdens een bruiloft, geïnspireerd op een naïef schilderij. Ondanks het feestelijke karakter straalt de vrolijkheid er niet van af (dat is trouwens ook niet altijd het geval bij Jeroen Bosch of Marc Chagall). Zou dat bewust zijn? De tekening is als een caleidoscoop. Overal gebeurt wat rondom een middelpunt. Er valt wat dat betreft genoeg te zien. De drukte is ongeveer het tegenovergestelde van minimal art. Is dat dan maximal art? Het is als bij de inrichting van een woning. Sommigen prefereren een nagenoeg lege ruimte, anderen een huis vol spullen. Zelf zit ik er een beetje tussenin. De bekende gulden middenweg? Nee, erg laf en onuitgesproken.

‹ Back